Kristiansund - Atlanterhavsveien og fiskerlandsbyen Bud

En fantastisk måte å oppdage den idylliske fiskeværet Bud og den berømte Atlanterhavsveien, kåret til verdens fineste vei av "The Guardian".

Natur
Natur
Kultur
Kultur
Utsikt
Utsikt
Buss
Buss

Information

Information

Informasjon

Meeting point
Møtepunkt
Treffpunkt
Departure Time
Avgangstid
Abfahrtszeit
Tour Level
Vanskelighetsgrad
Anforderung
Lett
Minimum Number of Participants to operate this Tour
Minimum antall påmeldte for å avholde tur
Mindestteilnehmerzahl
10
Price Includes
Inkludert i prisen
Preis beinhaltet
  • Buss Transport
  • Guidet tur
Food /Beverage
Verpflegung
Recommendations
Anbefalinger
Empfehlungen
  • Gode skoanbefales
  • Varme, vindtette klær i henhold til været

Tour Details

Tour Details

Tour Details

Utflukten vår starter i Kristiansund, hovedstaden på Nordmøre. Klippfiskbyen som strekker seg over 3 sammenkoblede øyer og er base for offshore aktiviteter utenfor kysten av Midt-Norge.

Etter en kort tur gjennom byen fortsetter vi til øya Averøy ved hjelp av Atlanterhavstunnelen, som er en undersjøisk tunnel på omtrent 6 km og  går ned til 250 meter under havet. Øya Averøy er velkjent i hele Norge på grunn av sin arkeologiske historie og historien som går tilbake til vikingkongen av Harald Hårfagre som har vært her mange ganger.

Når vi er på vei mot Atlanterhavsveien, hold øynene åpne for å se etter sel, sjøfugler og - hvis du er heldig - også hval. Denne naturskjønne strekningen - en av Norges nasjonale turistveier - slynger seg mellom øyer og skjær når den  bukter seg fra Averøy til fastlandet. Atlanterhavsveien strekker seg over broer fra øy til øy helt ut til havkanten. Turen dekker 8,2 kilometer, krysser totalt åtte broer og  snor seg gjennom et fantastisk kystlandskap. Dette er et av Norges mest besøkte turistmål og vant prisen "Engineering Feat of the Century" i 2005.

Vi fortsetter videre forbi stranden i Farstadsanden og går langs kysten til den herlige fiskerlandsbyen Bud, hvor vi tar et fotostopp med utsikt over havet  og over Bjørnsund-øyene, en gruppe øyer som en gang var hjemsted for et pulserende, blomstrende fiskersamfunn, men som nå bare er en sommerferie-retrett.

På vei tilbake til Kristiansund følger vi Frænafjorden og Kornstadfjorden, reiser opp og ned vakre åser rundt et annet herlig naturlig innløp og passerer landsbyene Elnesvågen og Eide. Før turen slutter i Kristiansund, bruker vi Krifast-forbindelsen.

Krifast er Kristiansund og Freis fastlandsforbindelse, som åpnet for trafikk i august 1992. Forbindelsen består av en undersjøisk tunnel, en flottørbro og en hengebro samt veiforbindelser.

Gallery

Gallery

Galerie

No items found.

Related tours

Book Tour

Book Tur

Book Tour

BOOking Link
Contact us
Duration
Varighet
Dauer
3,5 timer
Price from
Priser fra
Preis von
Price from
Price on enquiry
Availability
Tilgjengelighet
Verfügbarkeit
June 2024’ to Sep 2024’
Location
Sted
Ort
Kristiansund
Min Age
Min Alder
Mindestalter
0+
Max People
Maks personer
Max. Teilnehmer
45

Have a Question?

Do not hesitate to contact our team. we are happy to help you.

Har du spørsmål?


Ikke nøl med å ringe teamet vårt, vi hjelper deg gjerne.

Haben Sie eine Frage?

Zögern Sie nicht, unser Team anzurufen und wir helfen Ihnen gerne weiter.