Hjemmebesøk Molde - Heilhaugrem og kysthagen

En fantastisk måte å få en unik innsikt i den norske livsstilen. Kom og besøk hjemmet til lokale urtekvinne Sabine i et gammelt, typisk rødt trehus ved kysten. Nyt en fantastisk tur og utsikt over Sabines urtehage. Du vil gå tilbake til tidene til vikingene om bruken av urter, historiene til Viking-høvdingene i Hustad og Harald Hårfagre.

Natur
Natur
Kultur
Kultur
Utsikt
Utsikt
Mat og Drikke
Mat og Drikke
Gåtur
Gåtur
Buss
Buss

Information

Information

Informasjon

Meeting point
Møtepunkt
Treffpunkt
Departure Time
Avgangstid
Abfahrtszeit
Tour Level
Vanskelighetsgrad
Anforderung
Lett
Minimum Number of Participants to operate this Tour
Minimum antall påmeldte for å avholde tur
Mindestteilnehmerzahl
3
Price Includes
Inkludert i prisen
Preis beinhaltet
  • Transport
  • Inngangsbilletter
  • Guidet tur fra/til Molde og gjennom kysthagen
  • Urtesmaking, forfriskninger og souvenir
Food /Beverage Provided
Food /Beverage Provided
Recommendations
Anbefalinger
Empfehlungen
  • Gode sko anbefales
  • Varme, vindtette klær i henhold til været

Tour Details

Tour Details

Tour Details

Unikt og håndplukket med et lite antall deltakere.

Du kjenner allerede Molde? Du vil oppleve noe spesielt, vekk fra turistmengdene?

Besøk deretter urtekvinne Sabine i hjemmet sitt Heilhaugrem utenfor Molde.

Utflukten vår starter i Molde, administrasjonssenteret i Romsdal. Byen ligger ved bredden av Romsdalsfjorden, omgitt av åser som gir et bakteppe på 222 topper som er dekket av snø nesten hele året. Molde er også kjent som rosenes by, takket være de velduftende rosehagene som drar nytte av det milde klimaet og den fruktbare jorda i de solfylte bakkene som omgir byen. Byen har fortsatt den samme luften av ro og ro som overbeviste Ibsen om å gjøre det til sitt hjem.

Turen vil ta oss gjennom noen av områdets beste skisteder, før vi drar ned til Farstad og videre til Heilhaugrem på kysten av Hustadvika. Det er et typisk rødt trehus som ligger på en liten høyde med en fantastisk utsikt over havet. Det er her urtekvinne Sabine bor og har skapt en fantastisk urtehage de siste årene. Det er virkelig utrolig hva slags planter som trosser det til tider harde kystværet.

“Etter velkomsten tar jeg deg med på en omvisning i kysthagen min, hvor du kan nyte den fantastiske utsikten over havet. Denne turen fortryller sansene i alle årstider. Om våren med den friske grønne av de unge plantene og ånden til avlasting, om sommeren gleder roseblader hjertet og nesen, og om høsten kan du forvente duften av moden frukt av hyllebær, aronia bær og humlekegler.

Etterpå inviterer jeg deg til å besøke mitt private hjem hvor jeg vil gi deg litt innblikk i et typisk gammelt norsk våningshus og snakke om norsk hjemmeliv som hagearbeid, hvordan de møblerer hjemmene sine, tradisjoner og mer. Og du kan ta en titt over skulderen i min lille urteverksted mens jeg snakker om land, mennesker og livet mitt. Jeg er glad for å svare på spørsmålene dine også.

Du har helt sikkert alltid lurt på hvordan mennesker bodde i fjordregionen, hvilke daglige utfordringer de står overfor og hvordan levekårene deres er. Under dette besøket vil du motta denne informasjonen fra meg. Jeg vil selvfølgelig også rapportere om personlige opplevelser, dele rare og spennende historier om livet i Norge og fjordregionen. Og du vil bli kjent med et typisk, gammelt rødt trehus der jeg bor og hvor urter også er å finne inne i huset som nyttige planter i vinduene eller til pynt.

Til slutt skal dere også få et minne fra urtearbeidet mitt. ”

Fortsett langs kysten vil vi passere noen graver fra vikingtiden, og lytte til historien til tre viktige vikinghøvdinger i Hustad, før vi når Bud, en sjarmerende fiskevær som vender mot det åpne hav. På en klar dag kan vi se Bjørnsundøyene der bygningene nå brukes som sommerhus. Underveis vil vi passere Elnesvågen og pittoreske Malmefjorden før vi drar tilbake til Molde.

Gallery

Gallery

Galerie

No items found.

Related tours

No items found.

Book Tour

Book Tur

Book Tour

Book EnquiryContact us
Duration
Varighet
Dauer
4 timer
Price from
Priser fra
Preis von
Price from
Price on enquiry
Availability
Tilgjengelighet
Verfügbarkeit
Mai 2022’ - Sep 2022'
Location
Sted
Ort
Molde
Min Age
Min Alder
Mindestalter
10+
Max People
Maks personer
Max. Teilnehmer
10

Have a Question?

Do not hesitate to give our team a call and we are happy to help you.

Har du spørsmål?


Ikke nøl med å ringe teamet vårt, vi hjelper deg gjerne.

Haben Sie eine Frage?

Zögern Sie nicht, unser Team anzurufen und wir helfen Ihnen gerne weiter.
Book EnquiryContact us