Molde privat med en lokal - På tur med Rose Maiden

På vår tur med Rose Maiden vil du få et fantastisk inntrykk av Molde, byen med roser og Jazz. Etter å ha besøkt Molde sentrum vil vi fortsette vår spasertur til den grønne korridoren med utsiktspunktet på Rekneshaugen før turen slutter med å passere Aker stadion og Scandic Seilet-hotellet.

Kultur
Kultur
Gåtur
Gåtur

Information

Information

Informasjon

Meeting point
Møtepunkt
Treffpunkt
Departure Time
Avgangstid
Abfahrtszeit
Tour Level
Vanskelighetsgrad
Anforderung
Enkel
Minimum Number of Participants to operate this Tour
Minimum antall påmeldte for å avholde tur
Mindestteilnehmerzahl
10
Price Includes
Inkludert i prisen
Preis beinhaltet
  • Guidet gåtur
Food /Beverage
Verpflegung
Recommendations
Anbefalinger
Empfehlungen
  • Bruk behagelige lukkede sko
  • Varme, vindtette klær i henhold til værforholdene

Tour Details

Tour Details

Tour Details

Molde, vakkert beliggende ved Romsdalsfjorden, er kjent som City of Jazz og i over 100 år som City of Roses. En kjent statue er derfor Rose Maiden. For deg kommer Rose Maiden til live og drar på en oppdagelsesreise sammen med deg.

Turen begynner med å passere torget i Molde og vi går opp til Molde domkirke. Kirken ble åpnet i 1957 og har en langnav kirke i gotisk stil. Om sommeren kan du se de vakre rosene og andre blomster på taket av rådhuset. Turen fortsetter deretter via Vektergata over til Kulturplassen og opp Gørvelalleen til Romsdalsmuseet. Her er det en liten stigning, men fin asfaltert vei.

Vi vil gå mot en interessant historisk del av Molde, Kongebjørka og og Fredslunden. Stedet hvor kong Haakon og kronprins Olav søkte ly hos tyske bombefly i april 1940 da de ble jaget av de tyske okkupasjonsstyrkene. Fredslunden ved siden av Kongebjørka ble grunnlagt av Knut Ødegård, president for Bjørnson Festival i 1997. Der symboliserer den fortsatte kampen for frihet, fred og menneskeverd både i dag og i fremtiden.

Etterpå går vi nedover den såkalte grønne korridoren med utsiktspunktet Rekneshaugen. Den grønne korridoren går fra havet på Reknes til barokkvillaen, og fortsetter gjennom Reknes-parken opp til ”Pavillion” på utsiktspunktet.

I tillegg til sjarmen til gamle trehus som har overlevd til tross for den begivenhetsrike historien, vil du også se den moderne delen av Molde med det store fotballstadionet og landemerket Scandic Seilet-Hotell, inspirert av det 7-stjerners hotellet i Dubai før vi vil ankomme sentrum igjen.

Visste du at Molde en gang var kort hovedstad i Norge? Dette og mye mer vil bli vist og forklart for deg av Rose Maiden og lar deg dele særegenheter i hverdagen. Utsikten fra Molde over fjellkjeden i Romsdalsalpen vil aldri bli glemt. La deg inspirere av entusiasmen for Norge og rosebyen.

Å oppleve Molde med alle sanser og med hjertet ditt er hovedmålet med Rose Maiden.

Gallery

Gallery

Galerie

No items found.

Related tours

Book Tour

Book Tur

Book Tour

BOOking Link
Contact us
Duration
Varighet
Dauer
3 timer
Price from
Priser fra
Preis von
Price from
Price on enquiry
Availability
Tilgjengelighet
Verfügbarkeit
Mai 2024’ til Sep 2024'
Location
Sted
Ort
Molde
Min Age
Min Alder
Mindestalter
0+
Max People
Maks personer
Max. Teilnehmer
20

Have a Question?

Do not hesitate to contact our team. we are happy to help you.

Har du spørsmål?


Ikke nøl med å ringe teamet vårt, vi hjelper deg gjerne.

Haben Sie eine Frage?

Zögern Sie nicht, unser Team anzurufen und wir helfen Ihnen gerne weiter.